Продукти: (за 4 порции)
• 800 г рибно филе
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 3 филии сух бял хляб
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 к.ч. брашно
• 1-2 к.ч. галета
• 1-2 к.ч. олио
• магданоз, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме рибата през месомелачка, подправяме на вкус с лимонов сок и сол и оставяме да престои 30 мин. Прибавяме накиснатия и отцеден хляб, размекнатото масло, доматеното пюре, 2 яйца и ситно нарязан магданоз.
Омесваме добре и оформяме от сместа 4 шницела, които овалваме в брашното, потапяме в останалите разбити яйца, овалваме в галетата и изпържваме в сгорещеното олио.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...