Продукти: (за 4 порции)
• 800 г рибно филе
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 3 филии сух бял хляб
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 к.ч. брашно
• 1-2 к.ч. галета
• 1-2 к.ч. олио
• магданоз, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме рибата през месомелачка, подправяме на вкус с лимонов сок и сол и оставяме да престои 30 мин. Прибавяме накиснатия и отцеден хляб, размекнатото масло, доматеното пюре, 2 яйца и ситно нарязан магданоз.
Омесваме добре и оформяме от сместа 4 шницела, които овалваме в брашното, потапяме в останалите разбити яйца, овалваме в галетата и изпържваме в сгорещеното олио.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...