Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг бяла риба
• 3-4 домата
• 2 белтъка
• 5-6 скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме в брашното, потапяме в разбитите белтъци и пържим в сгорещената мазнина.
В същата мазнина слагаме обелените и настъргани домати, ситно нарязания магданоз и скилидките чесън, нарязани на половинки. Посоляваме соса, поръсваме черен пипер, посгъстяваме го на огъня и заливаме изпържената риба.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...