Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 2 глави лук
• 3 моркова
• половин глава целина
• 2 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• 10-12 зърна черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции и я посоляваме. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в по-голямата част от олиото заедно с настърганите моркови и ситно нарязаната целина. Изваждаме зеленчуците и в същата мазнина запържваме рибата.
След 5-6 мин връщаме зеленчука, наливаме останалото олио и малко топла вода. Поръсваме с наситнен магданоз, нареждаме върху рибата нарязаните на кръгчета домати, добавяме черния пипер и оцета, посоляваме на вкус и задушаваме 30 мин на слаб огън.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...