Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг шаран
• 1 к.ч. олио
• 3-4 домата
• 5-6 скилидки чесън
• 15-20 маслини
• мащерка, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шарана на големи парчета, които нареждаме в широка тенджера. Наливаме олиото и топла вода, която да покрие рибата. Прибавяме обелените и настъргани домати, счукания чесън, ситно нарязана мащерка и сол на вкус.
Захлупваме и задушаваме 20 мин на слаб огън. Прибавяме ситно нарязаните маслини и задушаваме още 20 мин.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...