Продукти: (за 4 порции)
• 500 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1/2 ч.ч. ориз
• 4-5 с.л. олио
• 5-6 домата
• 12 пиперки “Долма”
• лимонов сок, оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме рибата през месомелачка, наръсваме с оцет и сол и оставяме да отлежи 30 мин. Осоляваме леко отвътре пиперките.
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. След 2-3 мин прибавяме половината настъргани домати и продължаваме да задушаваме, докато останат на мазнина. Изсипваме ориза, разбъркваме няколко пъти и оттегляме от огъня.
Подправяме с черен пипер, лимонов сок и ситно нарязан магданоз и добавяме рибната кайма. Разбъркваме сместа добре и напълваме с нея пиперките до около 1 пръст под ръба.
Сипваме в тенджера останалите домати и нареждаме пиперки, като сипваме във всяка по малко топла вода. Варим ястието около 30 мин на тих огън.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...