Продукти:
• 800 г настъргана тиква
• 2/3 ч.ч. захар
• 2 яйца
• 1 пакетче сухо мляко
• 1/2 ч.ч. нарязани орехи
• 1/4 пакетче краве масло
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на пяна. Прибавяме сухото мляко /неразтворено във вода/, канелата, бакпулвера и тиквата. Разбиваме всичко добре и изсипваме сместа в намазан с масло огнеупорен съд.
Поръсваме сладкиша с орехите и печем около 40 мин при температура 180 градуса. По желание гарнираме сладкиша с бита сметана.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...