Продукти: 
•	8 яйца
•	250 г смлени орехови ядки
•	160 г кристална захар
•	40 г какао
За крема: 
•	200 г краве масло
•	200 г пудра захар
•	300 мл прясно мляко
•	3 с.л. брашно
•	2 с.л. нескафе
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата за блата заедно със захарта, докато побелеят. След това прибавяме смлените орехови ядки и какаото. Разбъркваме всичко и изсипваме сместа в намаслена тавичка, покрита с хартия, която също сме намазали с масло. Печем в умерена фурна. 
Сваряваме до сгъстяване млякото за крема заедно с брашното, като непрекъснато бъркаме. Разбиваме до побеляване маслото заедно с пудрата захар. Смесваме двата крема, прибавяме нескафето и разбъркваме много добре. 
Изчакваме блата да изстине и го разрязваме на три части, които слепваме с крема. Отгоре поръсваме с настърган шоколад или смлени орехови ядки.
 
              Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
 
              Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
 
              Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
 
              Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...