Кулинарни рецепти » Сладкиш с орехи и нескафе

 Сладкиш с орехи и нескафе

Продукти:

• 8 яйца
• 250 г смлени орехови ядки
• 160 г кристална захар
• 40 г какао

За крема:

• 200 г краве масло
• 200 г пудра захар
• 300 мл прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• 2 с.л. нескафе

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата за блата заедно със захарта, докато побелеят. След това прибавяме смлените орехови ядки и какаото. Разбъркваме всичко и изсипваме сместа в намаслена тавичка, покрита с хартия, която също сме намазали с масло. Печем в умерена фурна.

Сваряваме до сгъстяване млякото за крема заедно с брашното, като непрекъснато бъркаме. Разбиваме до побеляване маслото заедно с пудрата захар. Смесваме двата крема, прибавяме нескафето и разбъркваме много добре.

Изчакваме блата да изстине и го разрязваме на три части, които слепваме с крема. Отгоре поръсваме с настърган шоколад или смлени орехови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало