Продукти: 
•	1 к.ч. разтопено краве масло
•	4 с.л. пудра захар
•	2 яйца
•	1 к.ч. прясно мляко
•	1 бакпулвер
•	2 ч.ч. брашно
•	1 кг череши
•	1-2 ванилии
•	пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме 10-15 мин разтопеното масло заедно със захарта. При непрекъснато бъркане прибавяме последователно  яйцата, студеното мляко, в което сме разтворили бакпулвера, и накрая брашно. 
В намаслена и набрашнена тавичка разстиламе полученото тесто на пласт с дебелина 2 см. Отгоре нареждаме почистените от костилките череши и поръсваме ванилиите. 
Печем сладкиша в умерено силна фурна. След като изстине, поръсваме с пудра захар и нарязваме на пастички.
              Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
              Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
              Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
              Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...