Кулинарни рецепти » Английски пай

 Английски пай

Начин на приготвяне:

В правоъгълна тава нарязваме на малки парчета 1пакетче краве масло, а отгоре нареждаме чаени бисквити. Върху тях нареждаме почистени и нарязани на филийки или настъргани ябълки.

Разбиваме 4 яйца с 1 ч.ч. захар до побеляване, прибавяме 1 1/2 ч. ч. брашно и 1/2 ч. ч. нарязани орехи. Изливаме сместа върху ябълките и печем в умерена фурна. След изпичане поръсваме с пудра захар.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало