Продукти:
• 1 кг тиква
• 2 яйца
• 500 мл прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я нарязваме на малки парченца, които нареждаме в намаслена тавичка. Наливаме половината от мазнината и задушаваме на слаб огън, докато тиквата омекне напълно.
Разбиваме яйцата заедно с млякото, захарта и брашното и изсипваме сместа върху тиквата. Добавяме останалата мазнина, поръсваме канелата и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...