Продукти:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 80 г маргарин
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 2 ябълки
• 2 круши
• 250 г сливи
• 40 г краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме ябълките и крушите на тънки филийки, а сливите разделяме на половинки. Нареждаме плодовете в тавичка, в която предварително сме разтопили маслото, и ги запичаме.
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме разтопения маргарин и брашното, размесено с бакпулвера. Така приготвеното тесто изсипваме върху вече изстиналите плодове.
Изпичаме сладкиша в умерена фурна. Изстиналия сладкиш обръщаме в тортена чиния и по желание гарнираме с разбита сметана.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...