Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг филе от бяла риба
• 2 стръка праз
• половин пакетче краве масло
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на порции, посоляваме всяко парче и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Разпределяме върху рибата нарязания на кръгчета праз и разделеното на парченца масло.
Увиваме всяка порция в алуминиево фолио и нареждаме пакетчетата в тенджера под налягане, в която предварително сме наляли 1 ч.ч. вода и сме сложили метална скара.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 15 мин.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...