Кулинарни рецепти » Риба с праз

 Риба с праз

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг филе от бяла риба
• 2 стръка праз
• половин пакетче краве масло
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме филето на порции, посоляваме всяко парче и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Разпределяме върху рибата нарязания на кръгчета праз и разделеното на парченца масло.

Увиваме всяка порция в алуминиево фолио и нареждаме пакетчетата в тенджера под налягане, в която предварително сме наляли 1 ч.ч. вода и сме сложили метална скара.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало