Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг филе от бяла риба
• 2 стръка праз
• половин пакетче краве масло
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на порции, посоляваме всяко парче и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Разпределяме върху рибата нарязания на кръгчета праз и разделеното на парченца масло.
Увиваме всяка порция в алуминиево фолио и нареждаме пакетчетата в тенджера под налягане, в която предварително сме наляли 1 ч.ч. вода и сме сложили метална скара.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 15 мин.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...