Продукти: (за 4 порции)
• 500 г солена риба
• 2 глави лук
• 3-4 моркова
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 1 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер
Начин на приготвяне:
Накисваме рибата за 2-3 часа в студена вода, за да се обезсоли, и я нарязваме на парченца. Нарязваме лука на ситно, а морковите - на тънки кръгчета.
Запържваме морковите заедно с лука в сгорещеното олио, посоляваме и прибавяме обелените и настъргани домати. Наливаме гореща вода, колкото да получим умерено гъст сос, и варим 20 мин.
Прибавяме рибата и препеченото брашно, размито с малко вода. Варим 30 мин на тих огън. Поднасяме яхнията, поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...