Продукти: (за 4 порции)
• 800 г месо от калмари
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 2 корена от магданоз
• 1 л вода
• 2 ч.ч. саламура от кисели краставички
• 7-8 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 30 г краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме лукът, морковите и магданозените корени на едро и ги варим 20 мин в кипящата вода заедно с бахара и дафиновия лист, след което прецеждаме бульота.
Кипваме саламурата на огъня и варим 3-4 мин. Добавяме прецедения бульон и възвираме.
Сипваме нарязаните калмари в кипящата смес и варим 5-6 мин. След това ги отцеждаме, разпределяме ги в чиниите за сервиране и поръсваме с разтопеното масло.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...