Кулинарни рецепти » Варени калмари

 Варени калмари

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г месо от калмари
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 2 корена от магданоз
• 1 л вода
• 2 ч.ч. саламура от кисели краставички
• 7-8 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 30 г краве масло

Начин на приготвяне:

Нарязваме лукът, морковите и магданозените корени на едро и ги варим 20 мин в кипящата вода заедно с бахара и дафиновия лист, след което прецеждаме бульота.

Кипваме саламурата на огъня и варим 3-4 мин. Добавяме прецедения бульон и възвираме.

Сипваме нарязаните калмари в кипящата смес и варим 5-6 мин. След това ги отцеждаме, разпределяме ги в чиниите за сервиране и поръсваме с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало