Продукти:
• 125 г лешници
• 2 белтъка
• 80 г пудра захар
• 1 пакетче ванилия
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесваме солта и белтъците и разбиваме, постепенно добавяйки захарта. Когато пяната стане твърда, прибавяме ситно нарязаните лешници и ванилията.
Гребваме от сместа с чаена лъжичка и слагаме в тавичката, предварително намазана с масло. Печем около 15 мин на слаб огън.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...