Кулинарни рецепти » Ванилени курабийки

 Ванилени курабийки

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1/2 ч.л. ванилия
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Препържваме леко кравето масло и отцеждаме светлата част. Прибавяме към нея пудрата захар и ванилията. Разбиваме, докато сместа стане на пяна. Тогава при непрекъснато бъркане сипваме постепенно брашното и замесваме средно меко тесто.

Разточваме дебела кора и изрязваме от нея курабийки с различна форма. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги печем в слаба фурна, докато побелеят. Поръсваме готовите курабийки с пудра захар, докато са още горещи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало