Продукти: (за около 50 броя)
• 150 г нискомаслена извара
• настърганата кора на 1 лимон
• 6 с.л. олио
• 6 с.л. прясно мляко
• 130 г захар
• 300 г брашно
• 1 ванилия
• 1 пакетче бакпулвер
За плънката:
100 г мармалад
50 г ситно смлени ядки
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре изварата, млякото, захарта и лимоновата кора. Пресяваме брашното с бакпулвера и го смесваме с изварата. Правим топка, която обвиваме в целофан и прибираме за 1 час в хладилника.
Наръсваме работната повърхност с брашно и разточваме от тестото квадратна кора с големина 40 см. Загряваме мармалада, прекарваме го през цедка, намазваме с него кората и я наръсваме с ядките.
Навиваме кората на руло, което нарязваме го на парчета с дебелина 1 см. Завиваме от тях охлювчета и ги нареждаме в намазнена тава. Печем 15 мин на 180°С. Ако искаме да хрупкат, сервираме ги веднага, но можем да ги запазим и в камерата на хладилника.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...