Продукти:
• 1ч.ч. смлени орехи
• 250 г краве масло или мас
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 2 ч.ч. брашно
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта, прибавяме орехите и брашното размесено с ванилията. Месим меко тесто, от което правим по три топченца, поставени плътно едно до друго във формата на цвете.
В средата на масленката слагаме съвсем малко топченце, което представлява "тичинка на цветето". Печем сладките при температура 100-150° С.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...