Кулинарни рецепти » Сос Ремулад

 Сос Ремулад

Продукти:

• 3 твърдо сварени яйца
• 2 кисели краставички от консерва
• 1 к.ч. олио
• 4-5 с-л. сметана
• 1-2 с.л. нарязани на ситно подправки
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица черен пипер
• 1 щипка захар

Начин на приготвяне:

Пасираме жълтъците на сварените яйца, посоляваме и постепенно на капки прибавяме половината от олиото, а после разбитата сметана с останалото олио, миксирайки на бързи обороти.

Нарязваме на ситно белтъците и краставичките, пасираме и тях, съединяваме всички смеси, овкусяваме и оставяме за малко да се охлади в хладилника

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало