Кулинарни рецепти » Сос с каперси

 Сос с каперси

Продукти:

• 80 г брашно
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. каперси
• месен бульон
• 1-2 г захар
• оцет, черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме ситно нарязания лук в олиото, прибавяме брашното и също го запържваме. Разреждаме с бульон, прибавяме каперсите, захарта, оцет, черен пипер и сол и варим. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Поднасяме соса с варено говеждо месо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало