Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 1 глава лук
• 2 карамфилчета
• 1 щипка индийско орехче
• 1 цяло настъргано хлебче
• 1 с. л. краве масло
• 1 ч. л. сметана
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Кипваме млякото, прибавяме шпикованите с карамфил глави лук и индийското орехче. Оставяме да ври 30 мин на слаб огън.
Добавяме настъргания хляб, солта, черния пипер и половината масло. Всичко разбъркваме добре и разбиваме с вилица.
При непрекъснато бъркане варим още 20 минути. След това отстраняваме лука, прибавяме останалото масло и сметаната. Сервираме соса горещ.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...