Кулинарни рецепти » Кафяв сос

 Кафяв сос

Продукти:

• 50 г свинска мас
• 50 мл бульон или вода
• 1 с.л. доматено пюре
• 40 г брашно
• 1 глава лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

На слаб огън запържваме брашното в разтопената мас, докато стане кафяво. Веднага прибавяме бульона, настъргания на ситно ренде лук и доматеното пюре. Бъркаме, докато заври, и оставяме да се вари на слаб огън, като от време на време обираме пяната и мазнината.

Щом получим желаната гъстота, поръсваме с черен пипер и сол и отстраняваме от огъня. По желание по средата на варенето прибавяме 1 к.ч. червено вино. Поднасяме към печени или варени червени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало