Продукти:
• 1 кг спанак
• 2 филии сух бял хляб
• 2 с.л. брашно
• 1/2 к.ч. олио
• 1/2 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме спанака във вряща подсолена вода и го варим, докато омекне. След това го отцеждаме и го нарязваме много ситно.
Запържваме брашното в сгорещената мазнина. Наливаме млякото в запръжката. Добавяме и малко от отварата, в която сме варили спанака. Сипваме нарязания спанак и разбъркваме. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и варим на умерен огън, докато пюрето достигне желаната гъстота.
Изсипваме пюрето в чиния за сервиране, а отгоре разстиламе хлебните кубчета, изпържени в маслото. Поднасяме предястието топло.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...