Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешко месо от гърдите
• 2 с.л. олио
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. “Вегета”
• 2 яйца
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. краве масло
• червен пипер
• 1 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
В подсолена вода слагаме нарязаното на малки парчета месо, заедно с нарязаните на дребно корени за супа и вегетата. Оставяме да ври до омекване.
Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио, прибавяме брашното и червения пипер, разреждаме запръжката и я изсипваме във врящата чорба. Веднага след това прибавяме ориза и маслото.
Оставяме чорбата да ври, докато омекне оризът. Застройваме с яйцата, разбити с оцета.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...