Кулинарни рецепти » Баварски крем с плодов нектар

 Баварски крем с плодов нектар

Продукти:

• 1 бутилка плодов нектар по избор
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 с.л. ром
• 2 с.л. желатин
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. пудра захар

За гарниране:

• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Кристалната захар заливаме с 1 ч.ч. гореща вода и бъркаме докато се разтопи. Прибавяме предварително накиснатия в студена вода желатин и разбъркваме. Ароматизираме с рома, прибавяме нектара, а след това и разбитата с пудра захар сметана. Приготвения крем изсипваме в намазана форма и оставяме в хладилника да се желира.

След това изсипваме готовия крем в подходящ съд и гарнираме с разбитата с пудра захар сметана. За украса можем да използваме съответстващи на нектара плодове от сладко.

Автор: Димитринка Йорданова

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало