Кулинарни рецепти » Охлюви с чесън

 Охлюви с чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 25-30 охлюва
• 6-7 скилидки чесън
• 2-3 с.л. краве масло
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Държим охлювите няколко часа в студена вода, после избираме само затворените и с четка отстраняваме пясъка и тревата, които са полепнали по черупките им. Измиваме ги много добре и ги пущаме във вряща вода. След 1 час отстраняваме съда от огъня, отцеждаме охлювите и докато са топли ги изваждаме от черупките. Късаме месото оттам, откъдето започва бялата част, а черупките изплакваме с вода.

Приготвяме смес от нарязаното месо, счукания чесън, размекнатото масло, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. С тази смес пълним почистените черупки и ги нареждаме в тавичка. Наливаме вода, която да стигне до 1/3 от височината на черупките и запичаме двадесетина минути в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало