Продукти: (за 4 порции)
• 600 г жабешки бутчета
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л. олио
• 70 мл прясно мляко
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме млякото с черен пипер и сол. Потапяме жабешките бутчета в сместа, след което ги овалваме в брашното.
Сгорещяваме половината от маслото заедно с олиото. Пущаме жабешките бутчета и ги пържим, докато се зачервят. Прибавяме лимоновия сок, магданоза, малко черен пипер и чесъна, който предварително сме запържили в останалото олио.
Подреждаме бутчетата в затоплена чиния за сервиране и ги заливаме с останалото масло, в което сме запържили чесъна.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...