Кулинарни рецепти » Жабешки бутчета по провансалски

 Жабешки бутчета по провансалски

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г жабешки бутчета
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л. олио
• 70 мл прясно мляко
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме млякото с черен пипер и сол. Потапяме жабешките бутчета в сместа, след което ги овалваме в брашното.

Сгорещяваме половината от маслото заедно с олиото. Пущаме жабешките бутчета и ги пържим, докато се зачервят. Прибавяме лимоновия сок, магданоза, малко черен пипер и чесъна, който предварително сме запържили в останалото олио.

Подреждаме бутчетата в затоплена чиния за сервиране и ги заливаме с останалото масло, в което сме запържили чесъна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало