Продукти: (за 4 порции)
• 400 г дребни макарони
• 4 малки тиквички
• 3 домата
• 200 г царевица от консерва
• 3-4 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме.
Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно. Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги сипваме в сгорещената мазнина. Прибавяме доматите, посоляваме и задушаваме, докато доматеният сок се поизпари.
Сипваме зеленчука при макароните, прибавяме отцедената царевица, подправяме с черен пипер на вкус и разбъркваме.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...