Кулинарни рецепти » Макарони болонезе

 Макарони болонезе

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г макарони
· 150 г свинско или телешко месо
· 50 г сланина
· 1 с.л. краве масло
· 1 средно голяма глава лук
· 2 с.л. настърган морков
· 2 с.л. настъргана целина
· 1/2 ч.л. брашно
· 2 ч.ч. месен бульон
· 1 к.ч. сметана
· 150 г настърган кашкавал
· черен пипер, индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца, а лука и сланината нарязваме на дребно. Запържваме ги в сгорещеното масло заедно с настърганите целина и моркови.

Когато продуктите омекнат, поръсваме брашното, заливаме с бульона, подправяме с индийско орехче и черен пипер, посоляваме и задушаваме на тих огън. Накрая прибавяме сметаната. /По желание можем да прибавим и ситно нарязани задушени гъби и пилешки дробчета./

Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме ги и ги разпределяме в чинии за сервиране. Отгоре заливаме с приготвения сос и поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало