Продукти: (за 4 порции)
· 500 г макарони
· 150 г свинско или телешко месо
· 50 г сланина
· 1 с.л. краве масло
· 1 средно голяма глава лук
· 2 с.л. настърган морков
· 2 с.л. настъргана целина
· 1/2 ч.л. брашно
· 2 ч.ч. месен бульон
· 1 к.ч. сметана
· 150 г настърган кашкавал
· черен пипер, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца, а лука и сланината нарязваме на дребно. Запържваме ги в сгорещеното масло заедно с настърганите целина и моркови.
Когато продуктите омекнат, поръсваме брашното, заливаме с бульона, подправяме с индийско орехче и черен пипер, посоляваме и задушаваме на тих огън. Накрая прибавяме сметаната. /По желание можем да прибавим и ситно нарязани задушени гъби и пилешки дробчета./
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме ги и ги разпределяме в чинии за сервиране. Отгоре заливаме с приготвения сос и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...