Продукти: (за 4 порции)
· 500 г макарони
· 300 г овче сирене
· 1-2 скилидки чесън
· 60 г краве масло
· босилек, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода.
В половината мазнина запържваме ситно нарязания чесън. В останалото разтопено масло разбъркваме настърганото сирене и ситно нарязания босилек, докато получим полутечен сос.
Отцеждаме макароните, слагаме ги в соса, прибавяме чесъна и разбъркваме. Държим ястието 2-3 мин на много слаб огън.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...