Кулинарни рецепти » Кестенова торта

 Кестенова торта
/Унгария/

Продукти:

• 500 г смлени кестени
• 250 г захар
• 5 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме на пяна. При непрекъснато бъркане последователно прибавяме кестените, захарта, брашното и ванилията. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на гъст сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намаслена и покрита с хартия тавичка. Печем в умерено загрята фурна. Намазваме готовата торта с шоколадова глазура или разбита сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало