Продукти:
• 1 ч.ч. сварен дълъг ориз
• 1 к.ч. сварена червена леща
• 1 к.ч. леблебия
• 1 червена маринована чушка
• 1 непълна к.ч. млечна царевица от консерва
• 1 шайба ананас от компот
• 1-2 стръка копър
• 1 стрък целина
• сол, черен пипер
• олио или зехтин
• лимонов сок или ябълков оцет
Начин на приготвяне:
Изчистения и изплакнат с няколко топли води ориз сваряваме в 2 ч.ч. подсолена кипяща вода. За да не се развари към края на варенето прибавяме 1 ч.л. лимонов сок.
Отцеждаме ориза от излишната вода, оставяме го да изстине и го смесваме със сварената и отцедена леща, нахута, отцедените от маринатата царевични зърна и нарязаните на ситно чушка и ананас. Поръсваме със сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок.
Разбъркваме добре и прибавяме наситнените копър и целина. Украсяваме с маслинки.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...