Продукти:
• 1 ч.ч. сварен дълъг ориз
• 1 к.ч. сварена червена леща
• 1 к.ч. леблебия
• 1 червена маринована чушка
• 1 непълна к.ч. млечна царевица от консерва
• 1 шайба ананас от компот
• 1-2 стръка копър
• 1 стрък целина
• сол, черен пипер
• олио или зехтин
• лимонов сок или ябълков оцет
Начин на приготвяне:
Изчистения и изплакнат с няколко топли води ориз сваряваме в 2 ч.ч. подсолена кипяща вода. За да не се развари към края на варенето прибавяме 1 ч.л. лимонов сок.
Отцеждаме ориза от излишната вода, оставяме го да изстине и го смесваме със сварената и отцедена леща, нахута, отцедените от маринатата царевични зърна и нарязаните на ситно чушка и ананас. Поръсваме със сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок.
Разбъркваме добре и прибавяме наситнените копър и целина. Украсяваме с маслинки.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...