Кулинарни рецепти » Салата от фасул и червено цвекло

 Салата от фасул и червено цвекло

Продукти:

• 500 г сварено червено цвекло
• 100 сварен бял фасул
• 100 г зелен фасул от консерва
• 1 стрък праз
• 1 круша
• 1 с.л. запечени и смлени лешници
• сол

За заливката:

• 1 к.ч. зехтин
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. синапено семе

Начин на приготвяне:

Обелваме крушата и я нарязваме на филийки. Отцеждаме цвеклото и го нарязваме на кубчета. Зеления фасул нарязваме на парченца, а праза – на тънки колелца.

Смесваме всички продукти. Прибавяме отцедения фасул и заливаме с дресинг приготвен от оцета и зектина, счуканите чесън и синапено семе и ситно нарязания копър.

Разбъркваме и оставяме салатата 1 час на хладно, за да поеме ароматите. Преди поднасяне поръсваме с лешниците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало