Продукти:
• 2 ч.ч. царевични зърна
• 10 ореха
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• оцет, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Счукваме орехите с чесъна.
Заливаме царевичните зърна със студена вода и ги оставяме да киснат 5-6 часа. Отцеждаме ги, слагаме ги в тенджера под налягане и наливаме 2 ч.ч. подсолена вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин.
Прецеждаме сварените зърна през гевгир и ги смесваме със счуканите орехови ядки. Прибавяме черен пипер, сол и оцет на вкус и разбъркваме.
Изсипваме салатата в широка чиния за сервиране, заливаме с олиото и поднасяме.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...