Продукти:
• 800 г обелена и почистена от семената тиква
• 1 ч.ч. мед
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 к.л. канела
Начин на приготвяне:
В отворена тенжера под налягане наливаме 1 ч.ч. вода и слагаме металната решетка.
Нареждаме отгоре нарязаната на парчета тиква, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.
Изваждаме сварената тиква, прибавяме към нея меда и смлените орехи. Ароматизираме с канелата и разбъркваме много добре. Поднасяме тиквата студена.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...