Продукти за палачинката:
4 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1 щипка сол
кашкавал за поръсване
За плънката:
• 300 г кайма
• 1-2 глави лук
• 1 –2 доматчета
• 150 г пушено сирене
• 6-7 гъби
• 200 г лапад
• черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
От продуктите за палачинката приготвяме тесто и оформяме голяма палачинка. Печем я в умерено загрята фурна в тавичка с размери 30 х40 см, в която предварително сме загряли 100 г масло.
За плънката запържваме каймата, доматите, лука и гъбите. Прибавяме нарязаното на малки късчета пушено сирене, магданоз, черен пипер и сол.
Плънката изсипваме по средата на палачинката, завиваме на руло и поръсваме с настърган кашкавал. Връщаме рулото във фурната и печем няколко минути, докато се разтопи кашкавала.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...