Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул със сардела

 Салата от зрял фасул със сардела

Продукти:

• 250 г стар фасул
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 глава лук
• 1 консерва сардела
• 2-3 с.л. зехтин
• 1-2 с.л. оцет
• сол, червен пипер

За украса:

• маслини
• настърган хрян
• твърдо сварени яйца

Начин на приготвяне:

Киснем фасула 1 нощ в студена вода. Изхвърляме я и варим фасула в чиста вода около 20 мин. Слагаме содата и разбъркваме. Изхвърляме водата и измиваме фасула в гевгир с гореща вода.

Докато фасулът се вари слагаме в тенджерка 1 л чиста вода и я кипваме. Заливаме изплакнатия фасул с горещата вода и го сваряваме, докато омекне хубаво, внимавайки да не го разварим. Отцеждаме го.

Нарязваме лука на тънки пръстенчета, които претриваме със сол. Изплакваме го и го смесваме с фасула. Слагаме нарязаната на ситно сардела, подправяме със сол, червен пипер, зехтин и оцет на вкус и хубаво разбъркваме салатата. По-добре е да я подправим, докато фасулът е още топъл.

Попарваме корена хрян, обелваме го и го настъргваме на ситно ренде. Оставяме салатата да поеме мазнината и я сервираме, украсена с маслинки, настърган хрян и кръгчета твърдо сварени яйца.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало