Продукти:
• 500 г филе от скумрия или мерлуза
• 1 ч.ч. майонеза
• 2 мариновани чушки
• 500 г домати
• 2-3 връзки пресен лук
• 3-4 краставички
• 1 лимон
• 1 с.л. оцет
• 1 морков
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме филето, изваждаме го от бульона и го оставяме да изстине.
Нарязваме го на малки кубчета и го смесваме със ситно нарязания лук, обелените и нарязани на кубчета краставички, ситно нарязан копър и магданоз, половината от майонезата и сол на вкус.
Разрязваме доматите на две и издълбаваме вътрешността им. Напълваме ги с приготвената салата и ги нареждаме в плато за сервиране.
Отгоре украсяваме с останалата майонеза, кръгчета от морков, резенчета от лимон и клончета от магданоз.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...