Кулинарни рецепти » Салата от зелен лук с варена риба

 Салата от зелен лук с варена риба

Продукти:

• 500 г филе от скумрия или мерлуза
• 1 ч.ч. майонеза
• 2 мариновани чушки
• 500 г домати
• 2-3 връзки пресен лук
• 3-4 краставички
• 1 лимон
• 1 с.л. оцет
• 1 морков
• магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме филето, изваждаме го от бульона и го оставяме да изстине.

Нарязваме го на малки кубчета и го смесваме със ситно нарязания лук, обелените и нарязани на кубчета краставички, ситно нарязан копър и магданоз, половината от майонезата и сол на вкус.

Разрязваме доматите на две и издълбаваме вътрешността им. Напълваме ги с приготвената салата и ги нареждаме в плато за сервиране.

Отгоре украсяваме с останалата майонеза, кръгчета от морков, резенчета от лимон и клончета от магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало