Продукти:
• 600 г обелени и изпечени бадеми
• кората на 3 лимона
• 120 г захар на кристали
• 2 с. л. изравнени брашно
• 60 г краве масло
• маково или сусамено семе за овалване
Начин на приготвяне:
Смиламе добре бадемите. Кората на лимоните настъргваме. Смесваме ги със захарта и разтопеното масло. Прибавяме брашното, предварително леко запечено и омесваме меко тесто.
От тестото оформяме топчици, големи колкото орех. Запичаме маковото семе (може да го заменим със сусамено семе или кокосови стърготини) и овалваме в него бонбоните.
Оставяме ги да престоят на студено и ги сервираме с чай или кафе.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...