Продукти:
• 5 средно големи дюли
• 1 кг захар
Начин на приготвяне:
Избираме добре узрели дюли, измиваме ги и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги в дълбок съд заедно със семената и заливаме с вода, колкото да се покрият.
Варим, докато омекнат добре, след което почистваме от семенната част и пасираме. Прибавяме захарта и продължаваме да варим на тих огън, докато получим гъста каша, която се отделя от стените на съда.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена със захар плоска тавичка. Разстиламе на слой с дебелина 1-2 см и оставяме да се суши 3-4 дни.
Нарязваме така приготвения блат на формички, които овалваме в кристална захар и подреждаме в кутия.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...