Продукти:
• 2 портокала
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 5-6 с.л. какао
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. ситно нарязани орехи
• кокосово брашно или смлени орехи за овалване
Начин на приготвяне:
Остъргваме горчивата част на портокалите, накисваме ги във вода за 12 часа и след това ги нарязваме на дребни кубчета. Смесваме всички продукти без орехите и ги слагаме в тенджерка с по-дебело дъно. Бъркаме сместа непрекъснато върху умерен огън, докато се сгъсти като мармалад.
Отстраняваме от огъня, прибавяме орехите и изсипваме в плитък съд, намазан с масло. Оставяме да съхне няколко дни. Нарязваме на кубчета и оформяме малки топчета, които овалваме в кокосово брашно или смлени орехи.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...