Продукти:
• 2 портокала
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 5-6 с.л. какао
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. ситно нарязани орехи
• кокосово брашно или смлени орехи за овалване
Начин на приготвяне:
Остъргваме горчивата част на портокалите, накисваме ги във вода за 12 часа и след това ги нарязваме на дребни кубчета. Смесваме всички продукти без орехите и ги слагаме в тенджерка с по-дебело дъно. Бъркаме сместа непрекъснато върху умерен огън, докато се сгъсти като мармалад.
Отстраняваме от огъня, прибавяме орехите и изсипваме в плитък съд, намазан с масло. Оставяме да съхне няколко дни. Нарязваме на кубчета и оформяме малки топчета, които овалваме в кокосово брашно или смлени орехи.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...