Продукти:
• 2 портокала
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 5-6 с.л. какао
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. ситно нарязани орехи
• кокосово брашно или смлени орехи за овалване
Начин на приготвяне:
Остъргваме горчивата част на портокалите, накисваме ги във вода за 12 часа и след това ги нарязваме на дребни кубчета. Смесваме всички продукти без орехите и ги слагаме в тенджерка с по-дебело дъно. Бъркаме сместа непрекъснато върху умерен огън, докато се сгъсти като мармалад.
Отстраняваме от огъня, прибавяме орехите и изсипваме в плитък съд, намазан с масло. Оставяме да съхне няколко дни. Нарязваме на кубчета и оформяме малки топчета, които овалваме в кокосово брашно или смлени орехи.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...