Кулинарни рецепти » Бонбони от тиква

 Бонбони от тиква

Продукти:

• 500 г тиква
• 400 г захар
• 400 мл вода
• портокалова есенция

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на дребни, еднакви кубчета. Поставяме ги за няколко часа във варно мляко (на 1 л вода - 15 г чиста негасена вар), за да се втвърдят и предпазят от разкашкване. След това ги измиваме обилно с вода, за да се отстрани варното мляко.

От захарта и водата сваряваме сироп, в който слагаме парченцата тиква. Варим ги на слаб огън, като бъркаме леко с дървена лъжица, за да не загорят и да не се смачкат.

Когато сиропът изври напълно, сваляме бонбоните и ги поръсваме с няколко капки портокалова есенция. Овалваме ги парченце по парченце в по-едра кристална захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало