Продукти:
• 500 г тиква
• 400 г захар
• 400 мл вода
• портокалова есенция
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквата на дребни, еднакви кубчета. Поставяме ги за няколко часа във варно мляко (на 1 л вода - 15 г чиста негасена вар), за да се втвърдят и предпазят от разкашкване. След това ги измиваме обилно с вода, за да се отстрани варното мляко.
От захарта и водата сваряваме сироп, в който слагаме парченцата тиква. Варим ги на слаб огън, като бъркаме леко с дървена лъжица, за да не загорят и да не се смачкат.
Когато сиропът изври напълно, сваляме бонбоните и ги поръсваме с няколко капки портокалова есенция. Овалваме ги парченце по парченце в по-едра кристална захар.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...