Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг гъби
• 1/3 ч. ч. разтопено масло
• 4 глави лук
• 8 картофа
• 1 ч. ч. сметана
• 2 дафинови листа
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме гъбите, след което ги накисваме за 10 минути в подкиселена вода. Изплакваме със студена вода и ги пускаме за 5 минути във вряща подсолена вода, отцеждаме, охлаждаме и нарязваме.
Така подготвените гъби слагаме в тенджера със сгорещено масло, прибавяме сол, черен пипер, дафинов лист и задушаваме, докато водата се изпари напълно.
Добавяме ситно нарязания и запържен в масло лук, задушаваме още 5 минути и сипваме сметаната. Държим още 5-6 минути на слаб огън.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...