Кулинарни рецепти » Палачинки с кайма

 Палачинки с кайма

Продукти:

• 200 г прясно мляко
• 2 яйца
• 200 г брашно
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене

За плънката:

• 250 г кайма
• 1 глава лук
• 1 яйце
• 1 стрък праз
• 1-2 с.л. галета
• 1 с. л. разтопено масло
• 1 с. л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От яйцата, млякото и брашното приготвяме рядка каша, посоляваме и изпържваме в намазан с малко мазнина тиган около 10 палачинки.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в загрятото олио, добавяме каймата с малко топла вода и пържим 5 минути. Отстраняваме от огъня и прибавяме галетата, магданоза, черния пипер и яйцето. Посоляваме, разбъркваме добре сместа и пълним палачинките.

Навитите на рула палачинки подреждаме в плато, поръсваме със ситно нарязан праз и магданоз и заливаме с разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало