Кулинарни рецепти » Каша от коприва и киселец с яйца

 Каша от коприва и киселец с яйца

Продукти:

• 500 г коприва (спанак, лапад)
• 1 връзка киселец
• 2 равни с.л. брашно
• 3 с.л. олио или краве масло
• 4 яйца (по 1 яйце на порция)
• 1 ч.ч. вода
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме копривата и киселеца. Пускаме ги да се варят 5-6 минути в подсолена вода. След това ги отцеждаме и нарязваме на ситно.

В отделен съд запържваме брашното в мазнината, наливаме водата, прибавяме копривата и киселеца и оставяме всичко да ври на слаб огън като бъркаме, докато се сгъсти.

Разпределяме кашата в чинии и върху нея слагаме по едно пържено яйце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало