Кулинарни рецепти » Мусака с праз

 Мусака с праз

Продукти:

• 600 г свинско месо
• 2 глави лук
• 3-4 стръка праз
• 2-3 листа от целина
• 2 яйца
• 1 кофичка сметана
• 2-3 с.л. мас или олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смиламе месото с лука и целината. В мазнината задушаваме каймата, като бъркаме непрекъснато. Прибавяме ситно нарязания праз, поръсваме с черен пипер и продължаваме да задушаваме на тих огън в похлупен съд, докато омекне празът.

Изсипваме сместа в тавичка. Смесваме разбитите яйца със сметаната и заливаме мусаката. Запичаме я в умерена фурна.

Автор: Донка Миланова

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало