Кулинарни рецепти » Пържено месо в буркани

 Пържено месо в буркани

Начин на приготвяне:

Месото се обезкостява и се нарязва напречно на малки пържолки с дебелина 2 см. Пържолките се осоляват с по 20 г сол на 1 кг месо и се оставят в наклонена тавичка. След 6-8 часа, когато се осолят и се отдели част от водата им, се изпържват до зачервяване от двете страни в сгорещена мас.

Нареждат се в буркани от по 1 до 2 л, като между тях се поставят зърна черен пипер и се заливат с мазнината, в която са пържени. Върху изстиналата мазнина, която трябва добре да ги покрива, се прилепва кръгче целофан, изрязано точно по стените на съда, за да се изолира добре от въздуха. По-добре е, ако върху целофана се налее 1 см олио или 22 мм разтопен парафин.

Бурканите се съхраняват на сухо и студено място. Така приготвеният продукт има вкус на току-що изпържено прясно месо. Използва се за готвене или се поднася с гарнитури. Добре съхраняваното пържено месо има трайност повече от 5-6 месеца. По този начин се запазва месо от всички видове животни и птици.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало