Кулинарни рецепти » Празнична зелена салата

 Празнична зелена салата

Продукти:

• 2 зелени салати
• 3-4 стръка зелен лук
• 2 стръка пресен чесън
• 1 връзка репички
• 200 г лапад или спанак
• 2 твърдо сварени яйца
• 10 маслини
• 200 г гъсто кисело мляко
• 1 с.л. олио
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме репичките, сцепваме ги на кръст на няколко места и ги потопяваме в подсолена вода. След 10 минути те ще разцъфнат като розички.

Почистваме, измиваме и нарязваме на едро салатите, лука и чесъна. Подправяме с олио, оцет и сол и ги подреждаме по края на голяма плоска чиния като венец. Отгоре нареждаме нарязаните твърдо сварени яйца.

Почистваме спанака (лапада), топваме го за миг в топла вода, отцеждаме и нарязваме на ситно. Разбъркваме го с млякото и посоляваме.

Тази смес изсипваме в средата на чинията, а отгоре украсяваме с репичките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало