Кулинарни рецепти » Салата от зелен фасул с пресен чесън

 Салата от зелен фасул с пресен чесън

Продукти:

· 800 г зелен фасул
· 1 връзка пресен чесън
· 4 с.л. олио
· 2 с.л. ситно нарязан магданоз
· 2 с.л. ситно нарязан копър
· лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула на парчета с дължина 3-4 см, попарваме го във вряща подсолена вода и варим, докато омекне. Нарязваме чесъна на ситно и също го попарваме. Отцеждаме фасула и чесъна и ги подреждаме в плато за сервиране.

Разбиваме лимоновия сок заедно с олиото до побеляване и заливаме салатата с тази смес. Посоляваме, поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало