Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 опаковка замразен зелен фасул /или зелен грах/
• 2 с.л. смлени корени за супа
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме 15-20 мин корените в олиото и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Кипваме и изсипваме неразмразения фасул.
След 10 мин прибавяме размитото в 1 ч.ч. вода брашно и доматеното пюре. Отново кипваме ястието, посоляваме и оставяме да къкри 5-6 мин на тих огън, след което прибавяме маслото.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...